Nieuws-archief

 

Start nieuw seizoen!

Haal je racket uit het stof en speel weer mee. Maandagavond 23 augustus gaan we weer van start.

Vanaf maandag 31 mei welkom in de sporthal!

We zijn blij jullie te kunnen melden dat vanaf maandag 31 mei wij elkaar weer sportief kunnen ontmoeten in onze sporthal. We zullen jullie zo snel mogelijk de details melden op deze site of via WhatsApp.

De buitentrainingen zijn weer van start gegaan!

Sinds een aantal weken zijn de buitentrainingen weer begonnen. Ondanks het soms nog erg koude weer is de opkomst van de jeugd heel groot. Op de parkeerplaats van sportcentrum De Vlaskoel traint de jeugd voor een terugkeer op de badmintonbaan. Maar voordat het weer zo ver is, wordt er geprobeerd de spelers weer zo fit mogelijk te krijgen. Tijdens de buitentrainingen worden verschillende oefeningen gedaan. Het eerste kwartiertje staat in het teken van een goede warming-up waarna de training kan beginnen. Vervolgens worden er kracht-oefeningen gedaan in combinatie met oefeningen gericht op snelheid. Aan het eind zorgt een gezamenlijke cooling-down ervoor dat de spelers zonder spierpijn naar huis gaan.

Ook zin om een keer mee te doen? Dat kan!

Elke maandagavond wordt er van 19:00 tot 20:00 getraind. Twijfel niet, stuur een berichtje en sluit je aan bij de groep! Tot dan!

Buiten sporten voor jeugd vanaf 8 maart weer mogelijk

Enkele weetjes over Selena Piek:

7e van de wereld in de damesdubbel

12e van de wereld in de mixdubbel

10x Nationaal kampioen enkelspel

Brons op EK in Spanje (April 2018)

5e plek op Olympische spelen Rio

Voor nog meer weetjes kun je ook kijken op www.selenapiek.nl

In het onderstaande YouTube-filmpje geven Eefje Muskens en Selena Piek een Masterclass badminton in het programma Clubhuis 16.

 

Terug naar het echte nieuws!

Sportcentrum De Vlaskoel
Sportlaan 4
7651 LD Tubbergen

Volg ons op Facebook

Lockdown verlengd

We zullen nog even geduld moet hebben alvorens we weer binnen kunnen sporten.

Kijk in de tussentijd eens op de volgende pagina’s ter lering en vermaak!

https://www.badminton.nl/nieuws/

https://www.facebook.com/BadmintonNederland/

https://www.badminton.nl/overzicht-berichtgeving-badminton-en-corona

Lockdown tot en met 19 januari

Op 15 december is de strengste lockdown tot nu afgekondigd. Dat betekent dat er in ieder geval tot en met 19 januari geen binnensport mogelijk zal zijn. Op z’n vroegst op maandag 25 januari zien wij elkaar dus weer in terug de sporthal. Blijf bewegen en blijf gezond!

 

 

 

[/et_pb_text]

 

BC Sjuttol experimenteert met Blazepods!

De jeugdspelers hebben afgelopen maandag kennis gemaakt met een nieuwe variant van trainen. Er is namelijk getraind met de Blazepods! Steeds vaker wordt gekeken naar een manier waarop technologie bij kan dragen aan de ontwikkelingen in de sport. Met de Blazepods kunnen de spelers hun oefeningen uitstekend combineren met een spelelement. Hierdoor blijven de standaard oefeningen leuk, maar vooral erg leerzaam! Naast deze vorm van trainen wordt er natuurlijk ook gewoon met racket en shuttle getraind om de spelers zo goed mogelijk naar de herstart van de competitie te begeleiden.

Nieuwsgierig geworden naar onze trainingen? Neem gerust een kijkje! De trainingen vinden plaats op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Tot dan!

Nieuwe corona-regels

Naast het vanzelfsprekend volgen van de RIVM-richtlijnen nog enkele punten met betrekking tot de maandagavonden:

Graag iedereen bij het komen en gaan (in sporthalgang) mondkapje op.

Senior leden moeten 1,5 meter afstand houden van alle volwassenen & jeugdleden.

Jeugdleden kunnen samen trainen en dubbelspel spelen.

Jeugdleden mogen geen dubbel met een volwassene spelen (uitgezonderd gezinsleden).

Seniorleden mogen geen dubbel spelen, maar wel met 4 personen op eenzelfde baan trainen, mits 1,5 meter afstand.

Geen inschrijving nodig. We mogen met max. 30 personen in de sporthal. Natuurlijk wél 1,5 meter uit elkaar blijven.

Nieuwe shirts

Aan alle leden van BC Sjuttol is een splinternieuw shirt uitgereikt met bijbehorende broek of rok. Op de rugzijde staat ons woordbeeld en op de borstzijde onze drie nieuwe sponsoren! Met dank aan Lenferink Timmerbedrijf, Marquette Groen en Bruns & Broekhuis.

Verlenging contract Sebastiaan Li

Onze trainer Sebastiaan Li heeft ingestemd met verlenging van zijn contract met een jaar.

Lees hier het artikel uit Op en Rond de Essen

Start nieuw seizoen

Maandag 17 augustus gaan we weer van start met de eerste badmintontraining! Er mag gelukkig weer gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en de douches. Let wel op de ter plekke aangegeven regels van Sportcentrum De Vlaskoel omtrent met name de 1,5 meter regel.

Veel speelplezier!

Weer naar de sporthal op 6 en 13 juli

Aan het slot van dit bijzondere seizoen kunnen we toch nog twee avonden gebruik maken van de sporthal. Op maandagavond 6 en 13 juli is iedereen weer welkom. Natuurlijk gelden er nog wel bijzondere regels. Deze hebben jullie kunnen lezen in de e-mail die aan alle leden is verzonden.

Op maandag 29 juni is er nog een buitentraining zoals de laatste weken gebruikelijk.

Eerste buitentraining jeugd is succes

Met een opkomst van bijna de voltallige groep jeugdspelers is de eerste buitentraining zeer succesvol verlopen. Tussen 19 en 20 uur hebben de jongste en beginnende spelers getraind onder leiding van Sebastiaan Li. Van 20 tot 21 uur de oudere en meer gevorderde jeugdspelers. Elke maandagavond op het sportterrein van Canisius.

Vanaf maandag 11 mei training voor de junioren in de buitenlucht

Gelukkig zijn de beperkingen inmiddels iets verminderd en kan de training voor de junioren weer van start gaan vanaf maandag 11 mei. Helaas nog niet in Sportcentrum De Vlaskoel maar buiten op het sportterrein van Canisius in Tubbergen. De training onder leiding van Sebastiaan Li zal voornamelijk bestaan uit loop- en krachtoefeningen. Iedere maandagavond van 19 tot 21 uur zijn alle junioren weer van harte welkom. Met dank aan Canisius!

Jeugdteams BC Sjuttol gaan voor kampioenschap

De drie jeugdteams van BC Sjuttol gaan voortvarend in de competitie. Afgelopen weekeinde hebben alle teams hun wedstrijd weten te winnen.

Jeugdteam 1, dat uitkomt in de U16 afdeling 3, heeft drie van de vier wedstrijden weten te winnen. Hierdoor gaan ze op dit moment aan kop in de competitie. Gezien de spannende wedstrijden, zal het een mooie strijd worden om bovenaan te blijven staan tot einde seizoen.

Jeugdteam 2 dat uitkomt in de U16 afdeling 2, heeft ondertussen drie van de vijf wedstrijden gewonnen. Hiermee bezetten ze een verdienstelijke 3e plaats. Dit team gaat zeker mee doen om de eerste plekken.

Jeugdteam 3 komt uit in de U13. Zij hebben ook drie van de vijf wedstrijden weten te winnen. Op dit moment staan ze op de eerste plek, maar het team op de tweede positie heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan de achterstand goed maken. Gezien deze stand zal het spannend worden.

Aantal jeugdleden BC Sjuttol blijft groeien

Onze jeugdleden zijn onlangs in twee groepen verdeeld; beginners en gevorderden. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Bij de jongste groep blijven zich nieuwe leden aanmelden. Fantastisch leuk om te zien hoe de jeugd, onder begeleiding van de trainers Sebastiaan Li, Herman Lesscher en Gerard Bolscher het badmintonspel eigen worden. Het enthousiasme in deze groep is enorm. Een sport voor jongens en meisjes waar ze echt hun energie in kwijt kunnen. Voor de beginners en de jongste jeugd is de training op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. De gevorderde en oudere groep traint mee met de senioren van 20.00 tot 21.00 uur. Daarna kan iedereen vrij spelen.

Lijkt jou dit ook leuk, kom dan gerust maandag 19.00 uur naar sporthal de Vlaskoel. Rackets en shuttles zijn aanwezig.

Meer info over BC Sjuttol op www.sjuttol.nl

Succesvolle Samenloop voor Hoop

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 werd in Tubbergen de Samenloop voor Hoop gehouden. Vele verenigingen, clubs, families liepen mee; de grootste Samenloop van Nederland! De opbrengst was ruim 370.000 euro. Een prachtig resultaat.

 

Toernooi basisscholen Tubbergen

Op 22 juni wordt het gemeentelijk badminton kampioenschap gehouden. De organisatie is in handen van BC Sjuttol en Sportservice Tubbergen.

Zit je in groep 5 of hoger geef je dan op met je vriendje of vriendinnetje. Samen maken jullie kans het beste badminton dubbelspel team van Tubbergen te worden en de beker mee naar huis te nemen.

Tussen de wedstrijden door zal er een demonstratie gegeven worden door meervoudig Nederlands kampioen Sebastiaan Li.

Dus trek je stoute sportschoenen aan en schrijf je in!

Inschrijven kan tot en met 17 juni

Sportcentrum de Vlaskoel

Zaterdag 22 juni van 9 tot 13 uur

G-badminton BC Sjuttol in de prijzen

Namens de G-badmintonners van BC Sjuttol deden zaterdag 1 juni vier leden mee aan een badmintontoernooi in Leeuwarden; Mirjam Bolscher, Ruud Webbink, Gijs Mensen en Ramon Wielens.

Ramon zat in een poule met tien andere spelers/speelsters. Zijn eerste wedstrijd ging verloren, maar daarna won hij alles. Tot de laatste wedstrijd tegen een speler die ook slechts één wedstrijd verloren had. Ramon moest in hem zijn meerdere erkennen. Een prachtige tweede plek 2 in de poule!

Mirjam, Ruud en Gijs zaten bij elkaar in de poule, samen met nog drie anderen. Mirjam won haar eerste wedstrijd, maar daarna werd de tegenstand groter. Uiteindelijk kwam ze net tekort voor een beker.

Gijs en Ruud versloegen alle concurrenten. Daardoor speelden zij uiteindelijk tegen elkaar in de finale. Spannend tot het laatste punt. Het stond 19-20 in het voordeel van Gijs. Ruud had opslag voor het laatste punt. In de rally die volgde sloeg Gijs de shuttle net binnen de lijnen. Hierdoor won hij de partij en de poule. Ruud veroverde een eervolle tweede plaats.

 

Nieuwe trainer Sebastiaan Li

Lees het hele artikel over onze nieuwe trainer hier.

Jeugdteam U13 kampioen

Het derde jeugdteam van BC Sjuttol, dat uitkomt in de U13 (onder 13 jaar), is kampioen geworden.

De verschillen tussen de eerste vier teams in deze poule waren zeer gering.

In de competitie moesten ze strijden tegen zes andere teams. Over totaal twaalf wedstrijden hebben ze er acht gewonnen, twee gelijk gespeeld en twee verloren.

Omdat ze kampioen waren in de poule, mocht BC Sjuttol U13 meedoen met de regionale kampioenschappen op 31 maart. Hierin moeste ze strijden tegen Dedemsvaart en Varseveld. De eerste onderlinge wedstrijden waren om 11.30 uur. Dedemsvaart was de tegenstander. BC Sjuttol wist wel enkele sets te winnen, maar uiteindelijk ging de winst naar het team uit Dedemsvaart.

Om 16.00 uur aantreden tegen Varseveld. BC Sjuttol U13 was fanatiek en wist zelfs twee van de vijf wedstrijden te winnen. Uiteindelijk moesten ze in het team Varseveld hun meerdere erkennen. Nu weer trainen voor de revanche in het volgend jaar.

Er is ruimte voor nog meer jeugd op de maandag avond van 19 – 20 uur. Onder de leiding van onze nieuwe trainer Sebastiaan Li (meervoudig nationaal kampioen) kun je hier het leuke spel badminton leren.

Badminton-clinics

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Daarom investeert BC Sjuttol in badminton-clinics voor leerlingen van basisscholen. In Mariaparochie en Albergen worden februari 2019 de eerste clinics gegeven. Daarna volgen alle andere basisscholen van de Gemeente Tubbergen. Clinics worden gegeven aan de leerlingen in de groepen 5 en 6.

Totaal kunnen zo’n 600 leerlingen op deze manier kennis maken met badminton, de snelste racketsport ter wereld.

Leerlingen die belangstelling hebben kunnen op basis van een gratis strippenkaart vijf keer komen trainen tijdens de jeugdtraining op maandagavond van 19 tot 20 uur.

Bekijk hier de flyer.

Samenloop voor Hoop 2019

Ondergetekenden hebben het initiatief opgevat om met een team van Sjuttol deel te nemen aan de Samenloop voor Hoop 2019 in Tubbergen. Het bestuur van BC Sjuttol ondersteunt deze aktie van harte.

Na een eerste ‘rondje langs de netten’ hebben we 13 leden van onze vereniging bereid gevonden om straks in september met ons team mee te doen. Daar zijn al heel blij mee, maar graag zouden wij minimaal 20 deelnemers willen inschrijven. Daarom vragen wij nogmaals je aandacht.

De Samenloop voor hoop is een wandel-estafette van 24 uur op 21 en 22 september aanstaande middels een ‘rondje om de kerk van Tubbergen’. De start is op zaterdagmiddag 4 uur en de finish is op zondagmiddag om 4 uur. In de tussenliggende 24 uur wordt er gewandeld over een parcours van ongeveer 500 meter door het centrum van Tubbergen. Op verschillende plaatsen langs de route zijn activiteiten om het wandelen plezierig te houden: muziek, optredens, demonstraties, terrasjes…

De aanmeldingen voor de Samenloop (een landelijk evenement) in Tubbergen gaan goed: wij zijn team nummer 115! Je loopt niet bepaald alleen voor een goed doel: het financieren van onderzoeken en behandelingen door het KWF Kankerbestrijding.

Het meelopen kan heel flexibel: je kunt zelf aangeven hoe lang en welk deel van die 24 uur je mee wilt doen. Dat kun je ook verdelen in periodes over de dag/avond/nacht/ochtend/middag. Je kunt ook anderen vragen om met je mee te lopen, ook al zijn ze geen lid van Sjuttol. Iedereen is welkom om met ons mee te doen. Je mag zelfs ook met meerdere teams meelopen als je dat leuk lijkt.

Aanmelden kan via de site van Samenloop voor Hoop Tubbergen. Klikken op team 115: het Sjuttol Team. De kosten zijn € 15,00 p.p. Dat kun je aanvullen met een eigen bijdrage of een sponsor-aktie. Tot slot graag een mail naar p.falkmann@kpnplanet.nl waarin je aan kunt geven op welke tijd(en) je wilt lopen en met wie je samen loopt.

We gaan er van uit dat we zeker 20 deelnemers zullen vinden om onze deelname tot een succes te maken. We zullen een rooster maken zodat ieder een beperkt deel van de 24 uur in aktie hoeft te komen.

We zijn benieuwd naar jullie reactie.

Anne, Elske, Sylvia, Raymond en Paul

Clinics Selena Piek

Op zaterdag 27 oktober 2018 is de nieuwe sporthal officieel en feestelijk geopend. Wij als BC Sjuttol vonden dit een mooie gelegenheid om onze sport, badminton, te promoten. We hebben het voor elkaar gekregen om de BESTE SPEELSTER VAN NEDERLAND naar Tubbergen te halen: Selena Piek!

Klik hier voor een beeldverslag van deze bijzondere middag.

Enkele weetjes over Selena Piek:

7e van de wereld in de damesdubbel

12e van de wereld in de mixdubbel

10x Nationaal kampioen enkelspel

Brons op EK in Spanje (April 2018)

5e plek op Olympische spelen Rio

Voor nog meer weetjes kun je ook kijken op www.selenapiek.nl

In het onderstaande YouTube-filmpje geven Eefje Muskens en Selena Piek een Masterclass badminton in het programma Clubhuis 16.

 

Terug naar het echte nieuws!

[/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Sportcentrum De Vlaskoel
Sportlaan 4
7651 LD Tubbergen

Volg ons op Facebook

Vanaf maandagavond 8 maart is het gelukkig weer mogelijk om buiten te trainen voor de jeugd. In maart zullen alle jeugdspelers van 19 tot 20 uur training krijgen van Sebastiaan Li en zijn broer Jonathan. In april – wanneer het weer langer licht is – waarschijnlijk training in twee afzonderlijke groepen; we houden jullie op de hoogte.

De training vindt plaats op de parkeerplaats aan de achterzijde van het Sportcentrum de Vlaskoel.

Lockdown verlengd

We zullen nog even geduld moet hebben alvorens we weer binnen kunnen sporten.

Kijk in de tussentijd eens op de volgende pagina’s ter lering en vermaak!

https://www.badminton.nl/nieuws/

https://www.facebook.com/BadmintonNederland/

https://www.badminton.nl/overzicht-berichtgeving-badminton-en-corona

Lockdown tot en met 19 januari

Op 15 december is de strengste lockdown tot nu afgekondigd. Dat betekent dat er in ieder geval tot en met 19 januari geen binnensport mogelijk zal zijn. Op z’n vroegst op maandag 25 januari zien wij elkaar dus weer in terug de sporthal. Blijf bewegen en blijf gezond!

 

 

 

[/et_pb_text]

 

BC Sjuttol experimenteert met Blazepods!

De jeugdspelers hebben afgelopen maandag kennis gemaakt met een nieuwe variant van trainen. Er is namelijk getraind met de Blazepods! Steeds vaker wordt gekeken naar een manier waarop technologie bij kan dragen aan de ontwikkelingen in de sport. Met de Blazepods kunnen de spelers hun oefeningen uitstekend combineren met een spelelement. Hierdoor blijven de standaard oefeningen leuk, maar vooral erg leerzaam! Naast deze vorm van trainen wordt er natuurlijk ook gewoon met racket en shuttle getraind om de spelers zo goed mogelijk naar de herstart van de competitie te begeleiden.

Nieuwsgierig geworden naar onze trainingen? Neem gerust een kijkje! De trainingen vinden plaats op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Tot dan!

Nieuwe corona-regels

Naast het vanzelfsprekend volgen van de RIVM-richtlijnen nog enkele punten met betrekking tot de maandagavonden:

Graag iedereen bij het komen en gaan (in sporthalgang) mondkapje op.

Senior leden moeten 1,5 meter afstand houden van alle volwassenen & jeugdleden.

Jeugdleden kunnen samen trainen en dubbelspel spelen.

Jeugdleden mogen geen dubbel met een volwassene spelen (uitgezonderd gezinsleden).

Seniorleden mogen geen dubbel spelen, maar wel met 4 personen op eenzelfde baan trainen, mits 1,5 meter afstand.

Geen inschrijving nodig. We mogen met max. 30 personen in de sporthal. Natuurlijk wél 1,5 meter uit elkaar blijven.

Nieuwe shirts

Aan alle leden van BC Sjuttol is een splinternieuw shirt uitgereikt met bijbehorende broek of rok. Op de rugzijde staat ons woordbeeld en op de borstzijde onze drie nieuwe sponsoren! Met dank aan Lenferink Timmerbedrijf, Marquette Groen en Bruns & Broekhuis.

Verlenging contract Sebastiaan Li

Onze trainer Sebastiaan Li heeft ingestemd met verlenging van zijn contract met een jaar.

Lees hier het artikel uit Op en Rond de Essen

Start nieuw seizoen

Maandag 17 augustus gaan we weer van start met de eerste badmintontraining! Er mag gelukkig weer gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en de douches. Let wel op de ter plekke aangegeven regels van Sportcentrum De Vlaskoel omtrent met name de 1,5 meter regel.

Veel speelplezier!

Weer naar de sporthal op 6 en 13 juli

Aan het slot van dit bijzondere seizoen kunnen we toch nog twee avonden gebruik maken van de sporthal. Op maandagavond 6 en 13 juli is iedereen weer welkom. Natuurlijk gelden er nog wel bijzondere regels. Deze hebben jullie kunnen lezen in de e-mail die aan alle leden is verzonden.

Op maandag 29 juni is er nog een buitentraining zoals de laatste weken gebruikelijk.

Eerste buitentraining jeugd is succes

Met een opkomst van bijna de voltallige groep jeugdspelers is de eerste buitentraining zeer succesvol verlopen. Tussen 19 en 20 uur hebben de jongste en beginnende spelers getraind onder leiding van Sebastiaan Li. Van 20 tot 21 uur de oudere en meer gevorderde jeugdspelers. Elke maandagavond op het sportterrein van Canisius.

Vanaf maandag 11 mei training voor de junioren in de buitenlucht

Gelukkig zijn de beperkingen inmiddels iets verminderd en kan de training voor de junioren weer van start gaan vanaf maandag 11 mei. Helaas nog niet in Sportcentrum De Vlaskoel maar buiten op het sportterrein van Canisius in Tubbergen. De training onder leiding van Sebastiaan Li zal voornamelijk bestaan uit loop- en krachtoefeningen. Iedere maandagavond van 19 tot 21 uur zijn alle junioren weer van harte welkom. Met dank aan Canisius!

Jeugdteams BC Sjuttol gaan voor kampioenschap

De drie jeugdteams van BC Sjuttol gaan voortvarend in de competitie. Afgelopen weekeinde hebben alle teams hun wedstrijd weten te winnen.

Jeugdteam 1, dat uitkomt in de U16 afdeling 3, heeft drie van de vier wedstrijden weten te winnen. Hierdoor gaan ze op dit moment aan kop in de competitie. Gezien de spannende wedstrijden, zal het een mooie strijd worden om bovenaan te blijven staan tot einde seizoen.

Jeugdteam 2 dat uitkomt in de U16 afdeling 2, heeft ondertussen drie van de vijf wedstrijden gewonnen. Hiermee bezetten ze een verdienstelijke 3e plaats. Dit team gaat zeker mee doen om de eerste plekken.

Jeugdteam 3 komt uit in de U13. Zij hebben ook drie van de vijf wedstrijden weten te winnen. Op dit moment staan ze op de eerste plek, maar het team op de tweede positie heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan de achterstand goed maken. Gezien deze stand zal het spannend worden.

Aantal jeugdleden BC Sjuttol blijft groeien

Onze jeugdleden zijn onlangs in twee groepen verdeeld; beginners en gevorderden. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Bij de jongste groep blijven zich nieuwe leden aanmelden. Fantastisch leuk om te zien hoe de jeugd, onder begeleiding van de trainers Sebastiaan Li, Herman Lesscher en Gerard Bolscher het badmintonspel eigen worden. Het enthousiasme in deze groep is enorm. Een sport voor jongens en meisjes waar ze echt hun energie in kwijt kunnen. Voor de beginners en de jongste jeugd is de training op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. De gevorderde en oudere groep traint mee met de senioren van 20.00 tot 21.00 uur. Daarna kan iedereen vrij spelen.

Lijkt jou dit ook leuk, kom dan gerust maandag 19.00 uur naar sporthal de Vlaskoel. Rackets en shuttles zijn aanwezig.

Meer info over BC Sjuttol op www.sjuttol.nl

Succesvolle Samenloop voor Hoop

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 werd in Tubbergen de Samenloop voor Hoop gehouden. Vele verenigingen, clubs, families liepen mee; de grootste Samenloop van Nederland! De opbrengst was ruim 370.000 euro. Een prachtig resultaat.

 

Toernooi basisscholen Tubbergen

Op 22 juni wordt het gemeentelijk badminton kampioenschap gehouden. De organisatie is in handen van BC Sjuttol en Sportservice Tubbergen.

Zit je in groep 5 of hoger geef je dan op met je vriendje of vriendinnetje. Samen maken jullie kans het beste badminton dubbelspel team van Tubbergen te worden en de beker mee naar huis te nemen.

Tussen de wedstrijden door zal er een demonstratie gegeven worden door meervoudig Nederlands kampioen Sebastiaan Li.

Dus trek je stoute sportschoenen aan en schrijf je in!

Inschrijven kan tot en met 17 juni

Sportcentrum de Vlaskoel

Zaterdag 22 juni van 9 tot 13 uur

G-badminton BC Sjuttol in de prijzen

Namens de G-badmintonners van BC Sjuttol deden zaterdag 1 juni vier leden mee aan een badmintontoernooi in Leeuwarden; Mirjam Bolscher, Ruud Webbink, Gijs Mensen en Ramon Wielens.

Ramon zat in een poule met tien andere spelers/speelsters. Zijn eerste wedstrijd ging verloren, maar daarna won hij alles. Tot de laatste wedstrijd tegen een speler die ook slechts één wedstrijd verloren had. Ramon moest in hem zijn meerdere erkennen. Een prachtige tweede plek 2 in de poule!

Mirjam, Ruud en Gijs zaten bij elkaar in de poule, samen met nog drie anderen. Mirjam won haar eerste wedstrijd, maar daarna werd de tegenstand groter. Uiteindelijk kwam ze net tekort voor een beker.

Gijs en Ruud versloegen alle concurrenten. Daardoor speelden zij uiteindelijk tegen elkaar in de finale. Spannend tot het laatste punt. Het stond 19-20 in het voordeel van Gijs. Ruud had opslag voor het laatste punt. In de rally die volgde sloeg Gijs de shuttle net binnen de lijnen. Hierdoor won hij de partij en de poule. Ruud veroverde een eervolle tweede plaats.

 

Nieuwe trainer Sebastiaan Li

Lees het hele artikel over onze nieuwe trainer hier.

Jeugdteam U13 kampioen

Het derde jeugdteam van BC Sjuttol, dat uitkomt in de U13 (onder 13 jaar), is kampioen geworden.

De verschillen tussen de eerste vier teams in deze poule waren zeer gering.

In de competitie moesten ze strijden tegen zes andere teams. Over totaal twaalf wedstrijden hebben ze er acht gewonnen, twee gelijk gespeeld en twee verloren.

Omdat ze kampioen waren in de poule, mocht BC Sjuttol U13 meedoen met de regionale kampioenschappen op 31 maart. Hierin moeste ze strijden tegen Dedemsvaart en Varseveld. De eerste onderlinge wedstrijden waren om 11.30 uur. Dedemsvaart was de tegenstander. BC Sjuttol wist wel enkele sets te winnen, maar uiteindelijk ging de winst naar het team uit Dedemsvaart.

Om 16.00 uur aantreden tegen Varseveld. BC Sjuttol U13 was fanatiek en wist zelfs twee van de vijf wedstrijden te winnen. Uiteindelijk moesten ze in het team Varseveld hun meerdere erkennen. Nu weer trainen voor de revanche in het volgend jaar.

Er is ruimte voor nog meer jeugd op de maandag avond van 19 – 20 uur. Onder de leiding van onze nieuwe trainer Sebastiaan Li (meervoudig nationaal kampioen) kun je hier het leuke spel badminton leren.

Badminton-clinics

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Daarom investeert BC Sjuttol in badminton-clinics voor leerlingen van basisscholen. In Mariaparochie en Albergen worden februari 2019 de eerste clinics gegeven. Daarna volgen alle andere basisscholen van de Gemeente Tubbergen. Clinics worden gegeven aan de leerlingen in de groepen 5 en 6.

Totaal kunnen zo’n 600 leerlingen op deze manier kennis maken met badminton, de snelste racketsport ter wereld.

Leerlingen die belangstelling hebben kunnen op basis van een gratis strippenkaart vijf keer komen trainen tijdens de jeugdtraining op maandagavond van 19 tot 20 uur.

Bekijk hier de flyer.

Samenloop voor Hoop 2019

Ondergetekenden hebben het initiatief opgevat om met een team van Sjuttol deel te nemen aan de Samenloop voor Hoop 2019 in Tubbergen. Het bestuur van BC Sjuttol ondersteunt deze aktie van harte.

Na een eerste ‘rondje langs de netten’ hebben we 13 leden van onze vereniging bereid gevonden om straks in september met ons team mee te doen. Daar zijn al heel blij mee, maar graag zouden wij minimaal 20 deelnemers willen inschrijven. Daarom vragen wij nogmaals je aandacht.

De Samenloop voor hoop is een wandel-estafette van 24 uur op 21 en 22 september aanstaande middels een ‘rondje om de kerk van Tubbergen’. De start is op zaterdagmiddag 4 uur en de finish is op zondagmiddag om 4 uur. In de tussenliggende 24 uur wordt er gewandeld over een parcours van ongeveer 500 meter door het centrum van Tubbergen. Op verschillende plaatsen langs de route zijn activiteiten om het wandelen plezierig te houden: muziek, optredens, demonstraties, terrasjes…

De aanmeldingen voor de Samenloop (een landelijk evenement) in Tubbergen gaan goed: wij zijn team nummer 115! Je loopt niet bepaald alleen voor een goed doel: het financieren van onderzoeken en behandelingen door het KWF Kankerbestrijding.

Het meelopen kan heel flexibel: je kunt zelf aangeven hoe lang en welk deel van die 24 uur je mee wilt doen. Dat kun je ook verdelen in periodes over de dag/avond/nacht/ochtend/middag. Je kunt ook anderen vragen om met je mee te lopen, ook al zijn ze geen lid van Sjuttol. Iedereen is welkom om met ons mee te doen. Je mag zelfs ook met meerdere teams meelopen als je dat leuk lijkt.

Aanmelden kan via de site van Samenloop voor Hoop Tubbergen. Klikken op team 115: het Sjuttol Team. De kosten zijn € 15,00 p.p. Dat kun je aanvullen met een eigen bijdrage of een sponsor-aktie. Tot slot graag een mail naar p.falkmann@kpnplanet.nl waarin je aan kunt geven op welke tijd(en) je wilt lopen en met wie je samen loopt.

We gaan er van uit dat we zeker 20 deelnemers zullen vinden om onze deelname tot een succes te maken. We zullen een rooster maken zodat ieder een beperkt deel van de 24 uur in aktie hoeft te komen.

We zijn benieuwd naar jullie reactie.

Anne, Elske, Sylvia, Raymond en Paul

Clinics Selena Piek

Op zaterdag 27 oktober 2018 is de nieuwe sporthal officieel en feestelijk geopend. Wij als BC Sjuttol vonden dit een mooie gelegenheid om onze sport, badminton, te promoten. We hebben het voor elkaar gekregen om de BESTE SPEELSTER VAN NEDERLAND naar Tubbergen te halen: Selena Piek!

Klik hier voor een beeldverslag van deze bijzondere middag.

Enkele weetjes over Selena Piek:

7e van de wereld in de damesdubbel

12e van de wereld in de mixdubbel

10x Nationaal kampioen enkelspel

Brons op EK in Spanje (April 2018)

5e plek op Olympische spelen Rio

Voor nog meer weetjes kun je ook kijken op www.selenapiek.nl

In het onderstaande YouTube-filmpje geven Eefje Muskens en Selena Piek een Masterclass badminton in het programma Clubhuis 16.

 

Terug naar het echte nieuws!

[/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Sportcentrum De Vlaskoel
Sportlaan 4
7651 LD Tubbergen

Volg ons op Facebook